מאמרים - מתכונים ואוכל

אוכל ומוצרים אחרים

עלי גפן ממולאים



עלי גפן ממולאים

המרכיבים :

עלי גפן מוחמצים
4 כוסות אורז מבושל
בשר טחון מטוגן
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית.



אופן ההכנה

1.     המלית : מחממים שתי כפות שמן זית במחבת .מטגנים את הבשר הטחון עד שהוא מבושל היטב.מפוררים אותו במזלג במהלך הטיגון כדי למנוע היווצרות גושים גדולים.מוסיפים את האורז המבושל והתבלינים ומערבבים היטב.מוסיפים מעט מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
2.     מילוי עלי הגפן : מרתיחים מים בסיר ומניחים בהם את עלי הגפן המוחמצים. מפרידים את העלים אחד מהשני בעזרת כף ומשאירים  במים כ-15 דקות.
3.     מעבירים את העלים למסננת ושוטפים במים קרים.לאחר מכן, מייבשים את העלים על מגבת ומניחים כל עלה על משטח עבודה כשהצד עם העורקים פונה כלפי מעלה . מניחים במרכז כל עלה את המלית שנבחרה , מקפלים משני צדדים ומגלגלים,(כמו שמגלגלים סיגרים או אגרוף).חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.
4.     בישול עלי הגפן : מרפדים סיר שטוח בעלי הגפן ועליהם מניחים את כל העלים הממולאים אחד ליד השני בצפיפות כשיוצרים שכבה אחת בלבד.  מעל העלים יוצקים את 3 כוסות מים ומעט מיץ לימון ושמן הזית.
5.     מכסים את עלי הגפן בצלחת חסינת חום. מביאים לרתיחה על להבה בינונית . מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ 1/2 שעה .מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור, למשך כחצי שעה נוספת.
6.     להגשה : מעבירים לצלחת ומזלפים מעל העלים שמן זית ומיץ לימון. אפשר להגיש חם או קר .

Free SEO Tools

Bingo Lotto